Dzień Kryminalistyki Laboratoryjnej na Targach Eurolab 2011
Międzynarodowi eksperci z sektora kryminalistyki laboratoryjnej będą omawiać zagadnienia z zakresu „Technologii laboratoryjnych służących międzynarodowej wymianie danych kryminalistycznych” na seminarium przygotowanym przez Centralne Laboratorium Kryminalistyczne Policji. Będzie to główne wydarzenie „Dnia Kryminalistyki Laboratoryjnej” organizowanego 10 marca br. w Centrum MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie podczas XIII Międzynarodowych Targów Analityki i Technik Pomiarowych EuroLab. Udział w seminarium jest bezpłatny po dokonaniu obowiązkowej rejestracji na miejscu lub on-line na www.targieurolab.pl/rejestracja.
Mistrzostwa Polski Kelnerów na EuroGastro 2011
„Serwis synchroniczny – musztrę kelnerską” zaprezentują najmłodsi adepci sztuki kelnerskiej podczas IV Mistrzostw Polski Kelnerów „Junior Waiter 2011”. Tym ćwiczeniem w czteroosobowych zespołach przedstawią profesjonalne techniki obsługi konsumenta z wykorzystaniem klasycznych utensyliów kelnerskich jak tace, zastawy czy bankietówki. Mistrzostwa odbędą się w ramach XV Międzynarodowych Targów EuroGastro organizowanych w dniach 23-25 marca 2011 roku w Warszawie. Organizatorem konkursu jest Akademia Kelnerska Grzegorza Górnika.
„Jadłospis na lato” Roberta Sowy na Targach LATO 2011
Robert Sowa – kreator najważniejszych wydarzeń kulturalno-kulinarnych w Polsce – zaprezentuje swój „Jadłospis na lato” podczas najbliższej edycji Targów Turystyki i Wypoczynku LATO 2011. Wydarzenie odbędzie się w dniach 1-3 kwietnia tego roku w Centrum MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie. Wstęp na targi jest bezpłatny.
Certyfikowane warsztaty z zakresu pomiarów chemicznych na EuroLab 2011
Eksperckie wykłady oraz dyskusje wokół przykładów stosowania zasad metrologii w pomiarach chemicznych czekają na uczestników certyfikowanych warsztatów pt. „Walidacja i spójność pomiarów chemicznych”. Wydarzenie, którego organizatorem jest Wydział Chemii Uniwersytetu Warszawskiego przy współpracy z MT Targi, odbędzie się 10 marca br. w Centrum MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie podczas XIII Międzynarodowych Targów Analityki i Technik Pomiarowych EuroLab 2011.
Trzydniowy festyn, czyli Targi LATO 2011
Targi Turystyki i Wypoczynku LATO wracają do trzydniowej formuły i charakteru festynu turystycznego z wieloma atrakcjami dla miłośników podróży i rodzin z dziećmi. XVI edycja imprezy odbędzie się w dniach 1-3 kwietnia br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska przy ul. Marsa 56 c. Zwiedzający będą mieć okazję, by zapoznać się z najbardziej aktualną ofertą krajowych i zagranicznych wyjazdów wakacyjnych, interesujących wycieczek oraz różnorodnych miejsc wypoczynkowych. Wstęp na targi jest bezpłatny.
Urszula Potęga prezesem MT Targi
Urszula Potęga objęła stanowisko prezesa zarządu spółki MT Targi, jednego z największych operatorów targowych w Polsce, wchodzącej w skład Grupy MT Polska. Urszula Potęga działa w branży targowej od ponad 18 lat. Jest założycielką i była wieloletnim prezesem spółki Międzynarodowe Targi Polska, która od 1993 r. organizowała największe w Warszawie imprezy targowe, a obecnie zarządza nowoczesnym centrum targowo-wystawienniczym przy ul. Marsa 56c w Warszawie. Pod koniec 2009 r., po wydzieleniu z MT Polska spółki MT Targi jako firmy wyspecjalizowanej w organizacji imprez targowych, Urszula Potęga pełniła w niej funkcję przewodniczącej rady nadzorczej. Obecnie objęła stanowisko prezesa zarządu MT Targi, spółki kontynuującej tradycje MT Polska w zakresie organizacji targów.
Robert Sowa będzie szukał Kulinarnych Talentów na EuroGastro
W marcu ruszy III edycja autorskiego konkursu mistrza kuchni Roberta Sowy „Kulinarny Talent 2011”. Do rywalizacji o zaszczytny tytuł staną młodzi adepci sztuki kulinarnej, a zwycięzców wyłoni jury konkursowe, w którym zasiądą popularni krytycy kulinarni oraz gwiazdy show biznesu. Konkurs odbędzie w ramach XV Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro, organizowanych w dniach 23-25 marca 2011 r. w Warszawie.
Najlepsze śródziemnomorskie smaki na EuroGastro 2011
Polscy kucharze będą prezentować swoje mistrzowskie umiejętności w konkursie kulinarnym podczas VI Festiwalu Kuchni Greckiej. Weźmie w nim udział 12 osób, które przygotowywać będą dania z wykorzystaniem greckich produktów. Ich oceny dokona jury degustacyjne, w składzie którego zasiądą słynni szefowie kuchni z Polski i zagranicy. Pomysłodawcą festiwalu jest Theofilos Vafidis, znany mistrz i doradca kulinarny. Śródziemnomorskie przysmaki w wykonaniu mistrzów kulinarnych oraz zmagania konkursowe kucharzy będą atrakcją pierwszego dnia XV Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro, które odbędą się w dniach 23-25 marca 2011 r. w Warszawie.